Hyllyyn jatkoa runkopatjan puuosista


Löysin oivan, halvan ja toimivan hyllyn torilta, mutta harmikseni se oli liian lyhyt. Mistäpä hyllyyn jatkoa... Mökin varastoista löytyi kaksi vanhaa, käytöstä poistettua runkopatjaa, joissa oli aivan ehjät puuosat. Eipä muuta kuin purkamaan.
Jousisto saakin jäädä ulos ruostumaan ja kevättä odottamaan, sillä niistä saan mainion tuen vaikka herneille.

Purku onnistui hyvin ja hyllyjen materiaalit on nyt valmiina. Mainostaulun kehyksistä napattiin pystypuut tikkaita varten. Sopivia ruuveja ei "miljoonalaatikossa" ollut, joten ne pitää vielä hommata ja sitten vaan hyllyn jatkoa kokoamaan. Niin ja aitasta löytyi valkoinen pöytälevy ja vahat metalliset jalat. Niistä saisi varmaan rakennettua ompelukoneelle ja saumurille työpöydän.
Rakentaminen sujui ilman sen kummempia kommervenkkejä ja valmista hyllyä syntyi, muutama tunti nikkarointia (ei koristepuusepän työtä) remppareiskalta, itse olin vain työnjohtotehtävissä ;) Tähänkin pätee vanha sanonta: hyvin suunniteltu, on jo puoliksi tehty

Kommentit

 1. Anonyymi13.12.13

  Laitatko keskelle kellaria ison seisomakorkuisen työpöydän, minkä alla on hyllyjä ja muuta tilaa erilaisille tavaroille? Pöytälevy voisi olla vaikka toinen toisiinsa liimattuja lautoja, jotta niiden päällä voi vasaroida tai porata. Jos alaosan hyvin suunnittelee, sinne saa pitkin ja poikin monen mittaista asiaa helposti saataville. Joka puolelta lähestyttävä työpöytä on paras. Jään odottamaan, otatko vinkistäni pisaraakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Kyllä minulla on suunnitelmissa saada iso korkea pöytä, jonka ympäri pääsisi työskentelemään vähintään kolmelta sivulta. Pöytälevy on tarkoitus tehdä sängyn vanhasta pohjalevystä ja päälystää se tapetilla ja lakata pinta sileäksi. Ideasi pöydänalus hyllyistä on hieno, en ollutkaan tullut sitä itse ajatelleeksi :) Pöydän alle saattaa tulla "alivuokralainen" (mieheni rummut), ja hyllytila saattaa jäädä aika pieneksi, mutta katsotaan kuinka asiat etenee ja muuttuu matkan varrella.

   Poista

Lähetä kommentti

SUOSITUIMMAT

@kansallispukukopissa Instagramissa