Lahjapaperia sanomalehdestä


Keittelin punajuuria joulurosollia varten ja ihailin kattilassa olevan liemen kaunista väriä. Samalla mieleeni tuli myös mahdolliset tahrat pöytäliinoissa.... voisikohan tuota asiaa mitenkään käyttää hyödyksi. Siitäpä syntyi sitten idea ekologisen ja helposti hävitettävän joululahjapaperin valmistamiseen :) Ja näin se syntyy:

1. keitä punajuuria kattilassa ainakin 15 minuuttia. Keittoajan kasvaessa väri muuttuu oranssimmaksi. Jäähdytä liemi.

2. valitse sanomalehdensivu ja avaa se työskentelyä varten. Väriveden voi levittää siveltimellä tai telalla tai suihkutella sumutuspullolla. Anna kuivua rauhassa tai nopeuta kuivumista vaikka föönillä. Maalaushomma sopii erinomaisesti perheen pienille taiteilijoille, koska se ei sisällä mitään keinotekoisia aineosia.

3. yhdellä värikerroksella saadaan aikaan haaleahkon punainen tulos, kaksi kerrosta väria antaa jo voimakkaamman sävyn. Anna paperin kuivua maalausten välissä.

4. ja sitten vain paketoimaan. Lahjanaruna käytin videokasetin nauhaa ja muut koristeet ovat "kulahtaneita" käytöstäpoistettuja joulkoristeita vuosien varrelta. Hauskoja maalaus- ja paketointihetkiä joululahjavalvojaisiin.


Rauhallista joulua kaikille!

-Sari

Kommentit

SUOSITUIMMAT

@kansallispukukopissa Instagramissa