Karttakirjasta "Maailmanpyörä"


Keveys, ilmavuus, pehmeys ja liike, niitä jäin kaipaamaan karkkipaperihimmelissä. Lisäksi halusin nopeamman ja yksinkertaisemman tekniikan, jolla "himmelin" voisi toteuttaa. Haaveenani oli myös saada aikaan korkea teos, jonka säilyttäminen olisi helppoa kun ei enään jaksa sitä katsella. Näistä reunaehdoista idea sitten lähti ja homma eteni näin.

1. Varaa kolme metallista askartelurengasta ja kirja, jossa on tavallista monistuspaperia paksummat lehdet.

2. Leikkaa kirjansivuista suikaleita ja leikkaa leikkurilla rittävästi ympyröitä.


3. Laske ja suunnittele kuinka pitkiä ympyräketjuja tarvitset ja kuinka monta ketjua rinnakkain renkaalle. Mallissa ylin kerros 15 ympyrää ketjussa rinnakkain 20 ketjua, toinen kerros 11 ympyrää ketjussa rinnakkain 16 ketjua ja alin 7 ympyrää ketjussa rinnakkain 12 ketjua. Ompele suoralla koneompeleella ympyrät ketjuksi, jättäen alkuun pitkät langanpäät. Käytä koneessa mahdollisimman ohutta neulaa ja pitkää piston pituutta.

4. Solmi ketjun loppussa ompelulangat tiukasti ja katkaise langat lyhyeksi ja niputa ketju klemmarilla. Älä katkaise aloituslankoja.

5. Solmi ketjun aloituslangat tiukkaa vetosolmuun  ja kiinnita ketju huolellisesti ja tiukasti renkaaseen.6. Kiinnitä jokaiseen renkaaseen surmansilmukalla ripustuslanka tai siima neljästä kohtaa ja asettele renkaat sisäkkäin roikkumaan.

7. Ja valmista tuli.Kommentit

 1. Anonyymi3.2.14

  Vähän tuli surku hyvän karttakirjan katoamista, mutta lopputulos on kieltämättä hyvän näköinen. Melkein voi kuulla monikielisen puheen sorinan tuosta nurkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Samaa surua karttakirjasta podin itsekkin hetkisen, mutta mieleni rauhoittui kun kierrätyskeskuksessa hyllyyn jäi vielä viisi kirjaa. Kierrätykseen liittyy hyvin oleellisesti myös säilyttämisen tärkeys. Esimerkiksi kirjaa, joka on harvinainen tai muulla tavalla minulle tärkeä en laita materiaaliksi.

   Poista

Lähetä kommentti

SUOSITUIMMAT

@kansallispukukopissa Instagramissa