Karkkipapereista kauppakassi


Siivoilin keittiön kaappeja ja löysin yllättävän monta kaupan kestokassia. Osa oli oikein hyvässä kunnossa, mutta muutamat olivat jo nuhruisa ja kuluneita. Roskiin joutavat... Mutta sitten välähti, että jospa ne voisi  pinnoittaa uudelleen ja saada niille niin muutama vuoden lisää käyttöikää. Karkkipapereita oli vielä jäljellä, joten siitä se idea sitten syntyi ja homma eteni näin.

1. Tarvitset kulahtaneen kestokassin, karkkipapereita ja kontaktimuovia.

2. Pura kassin sivusaumat varovasti.

3. Suorista karkkipaperit ja järjestä laaduittain nippuihin. Voit halutessasi silittää paperit varovasti leivinpaperin läpi.


4. Suunnittele karkkipapereiden järjestys kappaleille ja laske riittävyys. Jos haluat, että kassin molemmilla puolilla karkkipapereiden kuviot/tekstit ovat oikeinpäin, käännä paperit kassin pohjan kohdalla ylösalaisin.


5. Ompele suoralla koneompeleella karkkipaperit yksi kerrallaan kassin kappaleen nurjalle puolelle. Aloita yläreunasta pohjaa kohti ja lisää karkkipapereita ompelun edetessä. Huolehdi, että karkkipaperit tulevat riittävästi päällekkäin.

6. Ompele toinen ommel kuvan mukaan.

7. Lisää seuraava rivi karkkipapereita samalla tavalla. Laita uusi karkkipapperi edellisen alle. Jokainen karkkipaperirivi ommellaan kahdesta kohtaa.


8. Täytä kaikki kappaleet kokonaan karkkipapereilla. Leikkaa saksilla tai leikkurilla ylimääräiset karkkipapeiden reunat kassin reunojen mukaan.

9. Levita kontaktimuovi ja liimaa kappaleet kiinni karkkipapereihin. Tee kaikille kappaleille samoin. Lopuksi leikkaa ylipääräiset kontaktimuovit kappaleiden reunoista. Paina kontaktimuovi huolellisesti kappaleiden reunoihin kiinni.
10. Tikkaa kontaktimuovi kiinni kassiin vaakatikkauksin. Jos haluat tikkausten kulkevan samalla kohdalla kassin ympäri, tee tarvittavat mittaukset tikkauksia varten.

11. Kiinnitä ensin kassin sivut pohjaan. Kohdista pohja huolellisesti ja ompele. Jätä alusta ja lopusta noin yksi sentti ompelematta, niin sivut on helpompi ommella.


12. Kohdista sivut ja ompele jokainen sauma aina ylhäältä kohti pohjaa.


13. Leikkaa ylimääräiset langanpäät pois ja käännä kassi. Valmista tuli.


Kommentit

  1. Mahtava kassi. Kiitos tosi selkeistä ohjeista. Monesti oon miettiny, miten karkkipapareita käyttäs laukkuun tai johonkin pussiin, kun en oo hennonu heittää poiskaan. Muutenkin ihana, innostava blogi sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon kommentista :) karkkipapereista on tulossa iltalaukku ohjeineen, kunhan laukku valmistuu.

      Poista

Lähetä kommentti

SUOSITUIMMAT

@kansallispukukopissa Instagramissa