Vanhoista astioista kerrosvati ja korvakoruteline


Sain ystävältäni lahjaksi ihanan kokoelman vanhoja lautasia, laseja, kakkuvuokia, kuppeja ja kippoja. Kakkuvuoat pääsivät heti palvelemaan ompelulankojen säilytysastioina.


Mukavaa hyllyä katsellessani, syntyi idea kerrosvadista. Tein liimauskokeiluja kuuma-, pika- ja rakennusliimalla, mutta tulos ei ollut mielestäni hyvä. Kuumaliimalla liimaus onnistuu nopeasti ja on suhteellisen kestävä, jos liimausten väliin ei missään vaiheessä pääse kosteutta. Kestävän ja siistin lopputuloksen sain aikaan saniteettisilikoonilla. Ja homma eteni näin:

1. Tarvitset erilaisia astioita, lasia tai posliinia ja väritöntä saniteettisilikoonia. Voit rakentaa kerrosvadin myös käyttämällä puu- tai metalliastioita. Puun saa parhaiten liitettyä yhteen liimaa ja puutappia käyttäen tai pieniä ruuveja käyttämällä, kuumaliima saattaa myös toimia. Metallissa ehkä helpoin on käyttää ruuvia ja mutteria liittämiseen tai jotain muuta metallille soveltuvaa menetelmää tai sitten mangneettia :)

2. Pese astiat huolellisesti ja kuivaa. Suunnittele ja kokeile erilaisia vaihtoehtoja.


3. Mitaa ja merkitse liimauskohta lyijykynällä.

4. Pursota saniteettisilikoonia liimattavalle pinnalle riittävästi.

5. Kohdista merkkien mukaan ja paina huolellisesti paikoilleen. Yli pursuavan silikonin voit tasoittaa veteen kastetulla sormella.

6. Tee seuraavat kerrokset samoin. Laita viimeisen kerroksen päälle paino ja anna kuivua liikuttelematta vähintään vuorokausi.
7. Innostuin vähän kokeilemaan ja vaaleanpunaista silokoonia syntyi kun sekoitin joukkoon askartelukimalletta.

8. Ja valmista tuli,  kerrosvati pääsiäisen herkkuja odottelemaan ja korvakoruteline pitämään korvakorut järjestyksessä. Tällä ohjeella tehtyä vatia suosittelen käytettäväksi vain pakatuille elintarvikkeille.


Kommentit

SUOSITUIMMAT

@kansallispukukopissa Instagramissa