Kauluspaidoista sipulisäkki


Kevät ja alkukesä ovat olleet kiihkeää puutarhatöiden aikaa ja siksi blogin päivittäminen on jäänyt taka-alalle. Nyt kuitenkin kasvit kasvavat ja kukkivat oikein hyvin ja sipulisadosta näyttää tulevan oikein mainio. Mihin ja kuinka säilön tulevan satoni? Sipulit haluaisin kuivata, mutta eipä minulla ole siihen tarkoitukseen sopivaa säkkiä, siitä se idea sitten syntyi ja homma meni näin.

1. Varaa muutama miesten kauluspaita, sakset, virkkuukoukku ja kori.


2. Korin valinnassa kannattaa huomioida reunan kestävyys. Ensimmäinen kori ei kestänyt :)


3. Poista paidasta napit, taskut, kaulukset ja rannekkeet sekä kaarokkeet. Leikkaa kappaleet irti toisistaan poistaen saumat.


4. Revi tai leikkaa kappaleesta noin 2 cm leveää kudetta.


5. Pyöristä kuteen päät käännöskohdassa.
6. Toimi samoin kaikkien kappaleiden kanssa ja keri valmis kude kerälle.


7. Virkkaa korin reunaan pylväitä ja yhdistä kerros piilosilmukalla. Virkkaa kolme ketjusilmukkaa ja pylväs jonka kiinnität ensimmäisen kerroksen pylvääseen. Jatka virkkausta yksi pylväs ja yksi ketjusilmukka, joka toiseen edellisen kerroksen pylvääseen. Yhdistä kerrokset piilosilmukalla. Jatka näin niin pitkään, että olet saanut halauamasi sipulisäkin korkeuden valmiiksi.


8. Reunan valmistat seuraavasti. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen edellisen kerroksen ketjusilmukkaan, yhdistä kerros piilosilmukalla.


9. Mittaa ja merkitse kantokahvojen aloitus- ja lopetuskohdat. Virkkaa kiinteitä silmukoita jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan kahvan merkkiin asti. Virkkaa 15 ketjusilmukkaa ja jatka kiinteillä silmukoilla kahvan lopetusmerkistä. Toista sama toisen kahvan kohdalla. Yhdistä kerros piilosilmukalla.


10. Virkkaa kiinteitäsilmukoita jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Kahvan ketjusilmukoiden kohdalla koukkaa kude suoraan ketjulilmukoiden ali niin että saat tukevan ja tiiviin kahvan. Jatka kiinteilläsilmukoilla ja toista sama toisen kahvan kohdalla. Yhdistä piilosilmukalla ja päättele työ.


11. Ja valmista tuli. Nyt vain odotellaan sadonkorjuun aikaa.

Kommentit

 1. Anonyymi2.7.14

  She's back!! Tulipa hauska kori sun paidoista! T:Titta

  VastaaPoista
 2. Mihin on jäänyt blogipäivitykset? :( niin paljon ideoita ja tekemistä löytänyt täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Elämässäni on ollut monenlaista puuhaa ja tapahtumaa ja siitä syystä päivitykset oli pakko laittaa vähän jäähylle. Nyt elämässä on taas aikaa uusille hauskoille ideoille joita päivitä tänne uudella innolla.

   Poista

Lähetä kommentti

SUOSITUIMMAT

@kansallispukukopissa Instagramissa