Ompelulangat järjestykseen

Minä en ole mestari pitämään tavaroitani järjestyksessä. Kankaani ja lankani ovat huiskin haiskin hyllyissä tai laatikoissa. Pöytäni näyttää työskentelyn tiimellyksessä hetkittäin käsittämättömältä sekasotkulta. Asia ei tähän asti ole kovasti minua haitannut, mutta nyt kun olen alkanut valmistamaan ja korjailemaan kansallispukuja on asialle ollut pakko tehdä jotain.

Olen homannut, että tavarat pysyvät helpommin järjestyksessä kun niille on sopivat säilytyspaikat ja merkitseminen on johdonmukaista. Minulla on nyt käytössä  konsti, millä onnistun pitämään ompelulankani järjestyksessä. Omistan kolmenlaisia ompelulankoja: tekokuitu, puuvilla ja silkki. Kansallispuvut ompelen suurimmaksi osin käsin, mutta joissakin töissä on kohtia, joita ompelen koneellakin. Kansallispukuihin käytän koneompelussa vain 100% puuvilla- tai silkkilankaa. Jotta puuvilla- ja silkkilangat säilyisivät kestävinä eivätkä sekottuisi tekokuitulankoihin, ne olisi hyvä säilyttää niin että, ne ovat pölyltä ja valolta suojattuna sekä turhalta hankaukselta ja helposti materiaalin mukaan löydettävissä. Olen ratkaissut pulaman näin.


Tekokuituiset ompelulangat laitoin isoon laatikkoon ja merkitsemättömät puolat säilytysrinkeliin.
Muistisääntö pinkki = polyesteriPuuvillaiset ompelulangat laitoin pienempään laatikkoon. Puolan toinen laita on värjätty vedenkestävällä tussilla punaiseksi ja puolat säilytän punaisessa rinkilässä.
Muistisääntö punainen = puuvillaSilkkiset ompelulangat laiton myös pieneen muovilaatikkoon. Puolan toinen laita on värjätty vedenkestävällä tussilla siniseksi ja puolat säilytetään sinisessä rinkilässä.
Muistisääntö sininen = silkki


Laatikoita olen löytänyt Lidlistä ja Tigeristä. Puolarinkilät tilasin Karnaluksista.

Seuraavaksi neulalaatikkoni kaipaisi jonkin hyvän ratkaisun nykyisen kaaoksen selättämiseksi. Katsotaan mistä ja milloin tähän pulmaan löytyy ratkaisu.

Kommentit

SUOSITUIMMAT

@kansallispukukopissa Instagramissa